Powołanie na stanowisko Wiceprezesa Zarządu MPWiK Sp. z o.o. w Lublinie*

• 15.07.2020, 12:02
Powołanie na stanowisko Wiceprezesa Zarządu MPWiK Sp. z o.o. w Lublinie*
Uprzejmie informujemy, że Rada Nadzorcza MPWiK Sp. z o.o. w Lublinie powołała z dniem 15 lipca 2020 r. Pana Krzysztofa Wójtowicza na stanowisko Wiceprezesa Zarządu MPWiK Sp. z o.o. w Lublinie.

Krzysztof Wójtowicz ukończył Politechnikę Lubelską oraz podyplomowe studia Master of Business Administration (MBA). Pracował m.in. w Polskim Koncernie Naftowym Orlen SA, w Sipma SA oraz zasiadał w Zarządach Spółek: Polfa Lublin SA, Perła Browary Lubelskie SA, Pawtrans Holding Sp. z o.o.

W latach 2010-2012 Krzysztof Wójtowicz był Głównym Księgowym i Prokurentem w MPWiK Sp. z o.o. w Lublinie. W 2013 r. został powołany na stanowisko Prezesa Zarządu Portu Lotniczego Lublin SA, które zajmował do 25 czerwca 2020 r.

*Artykuł partnera